1

TATLI BADEM YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru tatlı badem yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.


Tatlı badem yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!
Botanik İsmi: Prunus Amygdalus Dulcis olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Prunus Amygdalus Dulcis Oil olması gerekir.
Tatlı badem yağı, bitkinin meyve kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Tatlı Badem Nedir?
Badem, gülgiller familyasının Prunoideae alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Ağaç güneybatı Asya'ya özgüdür. Kültüre alınmış formu İngiliz adalarına kadar kuzeyde yetiştirilebilir. Küçük bir ağaçtır, 4–9 m uzunluğuna ulaşır. Prunus cinsinin diğer üyelerinin aksine meyve tatlı, etli dış çevreye sahip değildir. Bunun yerine derimsi bir örtü ile kaplıdır ve bunun içinde, sert bir kabuk ile kaplı, yenilebilir çekirdek kısmı bulunur. Bu kısım yaygın olarak kuru yemiş olarak tüketilir veya soğuk presle sabit yağı elde edilir.

Tatlı Badem Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Hafızayı güçlendirir ve sinir sistemini korur.
Hamilelik döneminde vücutta oluşması muhtemel deri çatlakları önler.
Cilt ve saç için mükemmel bir yumuşatıcı ve besleyicidir.
Koyu gözaltları, kuru dudak ve seyrek kaş sorunlarına çözüm olarak tercih edilir.
Makyaj temizleme, tırnak, el ve ayak bakımı için güvenle kullanılır.
Çocuklarda cilt bakımı için kullanılacak en iyi yağdır.
Saç dökülmesini önleyici etkiye sahiptir.
Saçı besler ve parlak gösterir.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Gülhane tatlı badem yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.