1

SUSAM YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru susam yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Susam yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!
Botanik İsmi: Sesamum İndicum L. olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Sesamum İndicum Seed Oil olması gerekir.
Susam yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Susam Nedir?
Susam bitkisi özellikle Burma, Çin ve Hindistan ve Asya’da yaygın olarak yetişen pedaliaceae ailesine ait, uzun boylu, bir yıllık bitkidir. Türkiye'nin sıcak bölgelerinde tarımı yapılmaktadır. Dik bir şekilde büyüyerek yaklaşık 30-100 cm kadar uzamaktadır. Gövde yapısı oluklu olup sık tüylerle kaplıdır. Kapsül meyvelerinin içinde çok sayıda tohum bulunur ve sabit yağı bu tohumlardan elde edilir.

Susam Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyi bir çözümdür.
Sindirimi rahatlatır ve kabızlığa iyi gelir.
Cildi besler ve nemlendirir.
Masaj için idealdir.
Ultraviyole ışınlarının cilde girişini engeller.
Hücreleri erken yaşlanmaya karşı koruduğu ve cildi yumuşattığı bilinmektedir.
Selülit oluşumunu önlemek için kullanılabilir.
Saçları, kaşları ve kirpikleri besleyici özelliği vardır.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Gülhane susam yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.