1

SARI KANTARON YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru sarı kantaron yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Sarı kantaron yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!


Botanik İsmi: Hypericum Perforatum olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Hypericum Perforatum Flower Oil olması gerekir.

Sarı kantaron yağı, bitkinin çiçek kısmından (zeytinyağında)maserasyon yöntemi ile elde edilmelidir.

Sarı Kantaron Nedir?
Kılıçotugiller familyasındandır. Avrupa’da ve ülkemizde yaygın olarak yetişen Hypericum cinsi çok yıllık dayanıklı otsu ya da çalımsı bitkilerdir. Binbirdelikotu olarak da bilinir. 30-100 cm. kadar boylanabilir. Ormanların nemli köşelerini, dağlık ve bozkır alanların kayalık yerlerini ve yol kenarlarını sever. Yaprakları karşılıklı dizilmiş durumda sapsız, oval biçimli ve koyu yeşil renklidir. Bitkinin mayıs-eylül ayları arasında açan 5 taç yapraklı, parlak sarı renkli çiçekleri, dallarının ucunda sıkı salkımlar halinde bulunur. Bu çiçekler haziran sonu toplanmaya başlar ve zeytinyağı ile maserasyon işleminden geçirilerek sabit yağı elde edilir.

Sarı Kantaron Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Hassas ciltler için kullanılabilir.
Cildi nemlendirir, onarır ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.
Cilt yenileyici özelliği bulunmaktadır.
Basit yara ve yanıkların iyileşmesi üzerinde güçlü onarım etkisi vardır.
Güneş yanıklarına iyi gelen yağların başında gelir.
Depresyon, anksiyete, uyku sorunları ve mevsimsel duygu durum bozukluğu gibi durumlara pozitif anlamda yardımcı olur.
Hemoroit ağrısını hafifletmek için kullanılır.
Saçları besler ve güçlendirir.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Dâhilen kullanım önerilmez.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.