1

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru nar çekirdeği yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Nar çekirdeği yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Punica Granatum olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Punica Granatum Seed Oil olması gerekir.

Nar çekirdeği yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Nar Çekirdeği Nedir?
Nargiller familyasının örnek bitkisidir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde bolca, ayrıca iklimi uygun olan diğer bazı yerlerde de yetiştirilir. 4-5 metreye kadar boylanabilen küçük ağaçtır. Mayısta başlayıp yazın da açan özel nar kırmızısı renkli, süsleyici özellik taşıyan çiçekleri, çok kısa saplı, tek tek ya da 2-3 tanesi bir arada olur. İri bir portakal kadar büyüyebilen meyvesinin dış kabuğu ve bu kabuğun içinde tatlı, mayhoş ya da ekşi ve kırmızı, pembe, kirli beyaz ya da sarımsı olan etli taneler bulunur. Bu tanelerin içinde de bitkinin tohumunu taşıyan sert kabuklu çekirdekleri vardır. Bu çekirdeklerin soğuk presi ile sabit yağ elde edilir.

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Kollestrol seviyesini ve bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
Cilt üzerindeki kırışık ve ince çizgi görünümünü azaltır.
Kuru, çatlamış, olgun, tahriş olmuş cildi yatıştırmak, korumak ve nemlendirmek için önerilir.
Fitoöstrojen yapısı ile cildin sıkılaşmasına destek olur ve selüliti azaltıcı etki gösterir.
Hamilelik, kilo değişimi gibi durumlarda ortaya çıkan cilt elastikiyeti eksikliği ile ilişkili rahatsızlıklarının önlenmesinde ve iyileştirilmesinde etkili olduğu görülmüştür.
Saç derisindeki kan dolaşımını artırır, kan damarları güçlenir ve saçların sağlıklı uzamasına destek olur.
Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Gülhane nar çekirdeği yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.