1

MAKADEMYA YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru makademya yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Makademya yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Macadamia Integrifolia olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Macadamia Integrifolia Seed Oil olması gerekir.

Makademya yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Makademya Nedir?
Proteaceae ailesinden ve Avustralya'ya özgü bir ağaçtır. Bilinen adı makademya fındığı veya cevizidir. Küçükten büyüğe her daim yeşil (yaprak dökmeyen) ağaçlardır. 2–12 m arası bir boya kadar büyüyebilmektedir. Yaprakları 3 ile 6 halka dizilimli olabilmekle, yaprak türleri eliptik veya mızrak veya ters yumurtamsı şekilde 6–30 cm uzunluğunda ve 2–13 cm genişliğinde ve dikensi kenarlı olabilir. Çiçekleri ince, 5–30 cm uzunluğunda basit salkım şeklindedir. Çiçekler tek başına 10-15mm uzunluğunda, beyazdan pembe veya mor renge kadar değişen 4 ufak tepale sahiptir. Meyveleri çok sert odunsu ve küre şeklinde folikül sivri tepeli bir kabuğun ardında 1 veya 2 tohum içerir. Bu tohumlar soğuk presten geçirilerek sabit yağ elde edilir.

Makademya Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Cildin daha canlı görünmesine ve nemli kalmasına yardımcı olur.
Tahriş olmuş cildi onarır.
Cilde yoğun nem vererek cildin beslenmesine yardımcı olur.
Cilt tarafından kolayca emilir ve yağlı bir tabaka bırakmaz.
Hücre yenileme etkisiyle ciltteki yara izlerine, sivilce izlerine ve cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur.
Saçların parlak ve canlı görünmesine, keratin yapısını güçlenmesine destek olur.
Tüm cilt tipleri için uygundur.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Dâhilen kullanım önerilmez.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.