1

KUŞBURNU YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru kuşburnu çekirdeği yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.
Kuşburnu çekirdeği yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!


Botanik İsmi: Rosa Canina olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Rosa Canina Seed Oil olması gerekir.

Kuşburnu yağı, bitkinin tohum (çekirdek) kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Kuşburnu Nedir?
Kuşburnu Rosaceae familyasından Rosa cinsine ait bir bitki türüdür. Anavatanı Batı Asya, Anadolu, Kuzey ve Orta Avrupa olan kuşburnu çalı formunda, kışın yaprağını döken bir bitkidir. Ülkemizde birçok bölgede yetişir. 1,5-3,5 metre uzunluğunda dik büyüyen bir çalıdır. Meyve şekli basık yuvarlaktan, uzun eliptik şekle kadar değişmekte, sarı, turuncu, kırmızı renktedir. Eylül-Ekim ayında olgunlaşmaktadır. Meyvelerin içindeki tohumlar soğuk press makinelerinden geçirilerek sabit yağı çıkarılır.

Kuşburnu Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Bağışıklığı güçlendirir.
Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırır.
Yaşlanma karşıtı ve leke karşıtı etki gösterir.
Cilt renk tonunu eşitler, cildi besler ve yumuşatır.
Gözenekleri tıkamadan cildin üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturur.
Akne karşıtı kullanımı ile bilinmektedir.
Cilde uygulandığında cildin kollajen ve elastin üretimini hızlandırarak cilt sorunlarının iyileşmesine destek olur.


Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Gülhane kuşburnu çekirdeği yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.