1

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru üzüm çekirdeği yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.


Üzüm çekirdeği yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!
Botanik İsmi: Vitis Vinifera L. olmalıdır.
İçerik Bilgisi: %100 Vitis Vinifera Seed Oil olması gerekir.
Üzüm çekirdeği yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Üzüm Çekirdeği Nedir?
Üzüm; çiçekli bitki familyası Vitaceae ’dandır. 30-40 metre boylanan çok yıllık bitkilerdir. Yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir. Anavatanı Anadolu'yu da içine alan Küçük Asya denilen, Kafkasya'yı da kapsayan bölgedir. Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biridir. Üzüm, üç binden fazla renk ve tadıyla taze yiyebileceğimiz en yaygın meyve olma özelliğini taşıyor. Kurusundan bile faydalandığımız, sirke ve pekmez ürettiğimiz üzüm, eskiden efsanelerin meyvesi ve tanrıların güç kaynağı olarak kabul edilirmiş. Meyve çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi ile sabit yağı elde edilir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?
Bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur.
Damar elastikiyetini destekler.
Akne oluşumuna karşı etkilidir.
Cildin bağ dokusunu sıkılaştırıcı özelliği vardır.
Nemlendirici, cilt yapısını dengeleyici ve yaşlanmayı geciktiricidir.
Yaşlılık lekelerinin giderilmesinde etkilidir.
Saçın uzamasını desteklerken yumuşaklığına ve pürüzsüzlüğüne katkıda bulunur.
Kepeği ortadan kaldırarak saçı güçlendirir ve saç dökülmesini azaltır, daha sağlıklı saçların uzamasını sağlar.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Gülhane üzüm çekirdeği yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.