SIKI BİR CİLT İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM

Cilt yüzeyinde bulunan gözenekler, vücut tarafından salgılanan sıvıların dışarı atılmasını sağlar. Yağ ve ter gözeneklerden çıkarken, cilt bu gözenekler sayesinde nemli kalır. Gözeneklerin tıkanması vücut sıvılarının atılamaması deri altında sorunların meydana gelmesine sebep olur.

 Bu nedenle sağlıklı gözenekler cilt için önemlidir. Gözeneklerin olması gerekenden fazla geniş olması ise bir başka cilt problemidir. Gözeneklerin genişlemiş olması durumunda, gözeneklerin tıkanma olasılığı artar. Çevresel faktörler, makyaj kalıntıları cilt gözeneklerini tıkar. Bu nedenle sağlıklı bir ciltte gözeneklerin sıkı olması önemlidir. Sağlıklı bir cilt için cildimizin bakımına özen göstermeli ve doğru ürünleri tercih etmeliyiz.

 

Sıkı bir cilt için yapılması gerekenler:

Gülhane Yüz Temizleme Jeli: Gün içinde hava kirliliğine, makyaja maruz kalan cildimizi, cilt pH’ına uygun olarak üretilen Gülhane yüz yıkama jeli ile yıkayıp, güzelce durulamalıyız. Yüzümüzü yıkarken aşırı sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalıyız.

Gülhane Doğal Gül Suyu: Yıkanmış cildimizi, doğal gül suyu ile toniklemeyiz.

Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Serum: Gülhane’nin %100 saf ve doğal yağları ile kendiniz hazırlayabileceğiniz, cilt serumunu, temizlenmiş ve toniklenmiş cildinize sabah-akşam,  3-4 damla miktarında yukarı dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede hem gözenekleriniz sıkılaşacak hem de cilt sarkmalarının önüne doğallıkla geçeceksiniz.

 

Cilt Sıkılaştırıcı Doğal Serum Tarifi

Gülhane Nar Çekirdeği Yağı- 10 ml (1 yemek kaşığı)

Gülhane Jojoba Yağı - 10 ml (1 yemek kaşığı)

Gülhane Defne Yaprağı Yağı- 4 damla

Gülhane Mersin Yaprağı Yağı- 4 damla

Gülhane Lavanta Yağı - 4 damla