Cilt ve Saç kuruluğu için öneriler

Soğuk Havalarda Cilt ve Saç Sağlığı

Cildimiz dış etkenlere karşı bizi koruyan bir kalkan görevi üstelenmektedir. Vücudumuzun ısı dengesini sağlayan cildimiz, kış aylarında soğuk havaya maruz kalmaktadır. Soğuk havanın teması ile kan damarlarında büzüşmeler meydana gelir. Cilt kuruması olarak gözlemlediğimiz bu sorunun, ilerleyen yaşlarla birlikte kırışıklıkları belirgin hale getirdiği uzmanlarca söylenmektedir.

Soğuk kış aylarında, cildimizin kurumasını önlemek için günde 8-10 bardak su tüketmeliyiz. İçeriden alacağımız nem desteğinin yanı sıra dışarıdan da cildimizi koruyacak, soğuk havanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini kuruluğunun yanı sıra, pullanma, kızarıklık olarak da görmek mümkündür. Soğuk havalarda yaşanan cilt sorunlarını tetikleyen bir başka unsur da kış aylarında artan çevre kirliliği faktörüdür. El, yüz, boyun gibi doğrudan hava ile teması olan bölgelerimizi düzenli olarak alkolsüz ürünlerle temizleyip nemlendirmeliyiz.

Soğuk havadan tek etkilenen cildimiz değil, saçlarımız da soğuk havaların etkisiyle kurur ve kuruyan saçlar dökülmeye başlar. Saçlarımızın ihtiyacı olduğu nemi doğru belenerek ve saçımıza harici uygulamalar yaparak sağlayabiliriz.

Cilt ve Saç Sağlımız İçin Neler Yapmalıyız?

Kış aylarında aşırı sıcak suyla duş almaktan ve duşta uzun süre kalmaktan kaçınmalıyız. Duş yaparken kullandığımız ürünler, cildimizin pH dengesine uygun olmalı ve cildimizi sıcak suyun altında dahi nemlendirmeye devam etmeliyiz. Gülhane Gül Duş Jeli, cildinizin pH dengesini koruyan hafif ve kolay durulanan köpüğü sayesinde pürüzsüz ve temiz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Cildinizi kurutmaz ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur.

Gülhane markasının alkol içermeyen yüz temizleme jeli, bileşiminde bulunan saf gül suyu sayesinde cildinizi yormadan, nazikçe temizler ve arındırır, içeriğindeki bal özleri ile cildinizin daha pürüzsüz olmasına ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Gülhane markasının Gül Kremi, saf gülsuyu ile formülize edilmiş ve paraben içermemektedir, SPF 20 koruyuculuğa sahiptir bu sayede UVA-UVB ışınlarına karşı da cildinizi korur. Gülhane Gül Kremi sayesinde cildiniz ihtiyaç duyduğu neme kavuşacak.

Cildini nemlendirirken doğayı teninde hissetmek isteyenler ise Gülhane’nin Jojoba, Avokado ve Kayısı Çekirdeği yağı gibi sabit yağlarını doğrudan ihtiyaç duydukları bölgeye uygulanabilirler. Cildini nemlendirirken cilt bariyerini aktive etmek ve güçlendirmek için Gülhane’nin güçlü bir antioksidan özelliğe sahip Nar Çekirdeği Yağını kullanabilirsiniz.

Soğuk havalardan etkilenen saç derimiz ve saçlarımızı Gülhane’nin;  Argan, Çörekotu, Isırgan Tohumu, Jojoba, Tatlı Badem yağlarını saçınıza doğrudan uygulayarak saçın kaybettiği neme kavuşmasını sağlayıp, kuruluktan kaynaklı dökülmeleri önleyebilirsiniz.