JOJOBA YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru jojoba yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Jojoba yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Simmondsia Chinensis olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Simmondsia Chinensis Seed Oil olması gerekir.

Jojoba yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Jojoba Nedir?

Anavatanı Arizona ve California olan, Güneybatı Amerika ve Meksika'da yetişen çok yıllık çöl bitkisidir. Uygun koşullarda 200 yıl kadar yaşayabilir. Kökleri oldukça derine ulaşır ve bu sayede kuraklık ve ısı farklılıklarına karşı dayanıklıdır. Toprağın derinliklerinden değerli mineralleri özümser. Jojoba iki evcikli bir bitkidir (erkek ve dişi çiçekler ayrı ayrı bitkilerdedir). Yağı ise tohumlarının soğuk presten geçirilmesi ile elde edilir.

 

Jojoba Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

İçeriğindeki A ve E vitaminlerinin sağladığı antioksidan etkileri ve güçlü yağ asitleri sayesinde kırışıklıklara karşı etkilidir ve cildin genç görünmesini sağlamaya yardımcı olur.

Cildin nem kaybetmesini önlemek için koruyucu bariyer görevi görür.

Cilt üzerinde kolajen sentezini arttırdığı bilinmektedir.

Yağlı ve karma ciltler için idealdir.

Göz makyajı dâhil olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler.

Karın ve bacak bölgesinde oluşan çatlakların önlenmesine yardımcı olarak kullanılır.

Saç derisi kuruluğunu giderir ve saç kökleri güçlenir.

Güçlü nemlendirme özelliği sayesinde vücut nemlendiricisi olarak tercih edilir.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Dâhilen kullanılması önerilmez.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.