ISIRGAN TOHUMU YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru ısırgan tohumu yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Isırgan tohumu yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Urtica Dioica l. olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Urtica Dioica Seed Oil olması gerekir.

Isırgan tohumu yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Isırgan Nedir?

Urticaceae familyasında çok yıllık otsu bir çiçekli bitkidir. Anavatanı Akdeniz'dir. Her iki yarım kürenin tropikal ve subtropikal alanlarında yaygınlaşan geniş bir gruptur. Ilıman iklimleri sever ve ülkemizin hemen hemen her bölgesinde rahatlıkla yetişir. 1-2 metre büyüyebilir. Yapraklar saplı, oval şekilli ve dişli kenarlı, üst tarafı koyu yeşil renkli ve parlak olup, yakıcı tüylerle kaplıdır. Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çiçek açar. Tohumlar Temmuz ve Ekim arası olgunlaşır ve tohumlarından soğuk press yöntemi ile sabit yağ elde edilir.

 

Isırgan Tohumu Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Vücut direncini arttırıcı özelliği olduğu bilinmektedir.

İçerdiğindeki alfa hidroksi asit sayesinde cilt dokusunu yeniler.

Cildin bağ dokusunu güçlendirmeye yardımcı olur.

Cildin doğal nemini korur.

Kırışıklıkları azaltır ve cilde canlılık verir.

Kafa derisindeki kan dolaşımını arttırıp saçlarda yağlanmayı ve kepeklenmeyi azaltır.

Doku yenileyici özelliği sayesinde yara izlerinin iyileşme sürecini hızlandırır.

Çatlamış topukları ve sert deriyi nemlendirmek için kullanılır.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane ısırgan tohumu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.