KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru kabak çekirdeği yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Kabak çekirdeği yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Cucurbita Pepo olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Cucurbita Pepo Seed Oil olması gerekir.

Kabak çekirdeği yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Kabak Çekirdeği Nedir?

Kabakgiller familyasından bir kabak türüdür. Bir yıllık, sürünücü otsu bir bitkidir. Anavatanı Orta Amerika ve Meksika’dır.  Ülkemizde birçok bölgede yetişir. Yapraklar tüylü, büyük, böbrek veya kalp şeklinde, beş parçalı, uzun saplıdır. Kökleri uzundur. Meyveleri küremsi, silindir veya yumurtamsı şekillerde ve saplıdır. 18–20 cm uzunlukta ve 8–12 mm genişliktedir. Meyveleri çok tohumludur ve tohumlarına soğuk press uygulanması ile sabit yağ elde edilir.

 

Kabak Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Erkeklerde idrar sağlığını düzenlemeye yardımcı olur.

Cilt renk tonunu eşitlemeye yardımcı olur.

Cildi rahatlatan, çinko ve E vitamini içeriği ile yaraların daha hızlı iyileşmesine destek olur.

Sivilcelerle savaşır ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır.

Tüm ciltler için uygundur.

Saçların daha sağlıklı ve güçlü uzamasını sağlar.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane kabak çekirdeği yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.