HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru hindistan cevizi yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Hindistan cevizi yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Cocos Nucifera L. olmalıdır.

İçerik Bilgisi:  %100 Cocos Nucifera Oil olması gerekir.

Hindistan cevizi yağı, bitkinin meyve kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Hindistan Cevizi Nedir?

Hindistan cevizi Güney Pasifik kökenlidir. Ağacı iklim olarak ekvator kuşağı ikliminde yetişmeye uygun olduğundan hindistan cevizi yağı üreticileri Güneydoğu Asya ülkeleri, bazı Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde bulunmaktadırlar. 20-40 metre boylanabilen büyük bir palmiyedir. Yağ üretimi için; dış kabuğundan ayrılmış hindistan cevizi meyvesi ilk olarak yıkanır ve daha sonar kurutulur. Kırma işleminin yapılması için kırıcı üniteden geçer. Kırıcı ünitesi ile küçük parçalara ayrılan hindistan cevizi meyvesi sonrasında press ünitesine gönderilir. Pres ünitesinde, meyvenin sıkılması sonucunda hindistan cevizi sütü olarak adlandırılan yağ elde edilir.

 

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuru ve tahriş olmuş cildi nemlendirir.

Cildin sebum üretimini dengeler.

Akneye meyilli ciltlerde tercih edilir.

Dermal dokuyu güçlendirir ve sağlıklı, hasarsız hücrelerin büyümesine yardımcı olur.

Tüm cilt tipleri için uygundur.

Bağırsak florasını düzenler.

Vücuda ve beyne hızlı enerji sağlar.

Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü dengeler.

Ağız bakterilerine ve ağız kokusuna karşı etkilidir.

Saç derisini besler ve nemlendirir.

Kepek oluşumunu önler.

Saça parlaklık ve canlılık kazandırır.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane hindistan cevizi yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.