HAVUÇ TOHUMU YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru havuç tohumu yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Havuç tohumu yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Daucus Carota L. olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Daucus Carota Seed Oil olması gerekir.

Havuç tohumu yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Havuç Bitkisi Nedir?

Yabani olarak Avrupa ve Asya'da yaygın olarak yetişmektedir. Kazık köklü ve iki yıllık bir bitkidir. Dikine çıkan gövdenin boyu 30-100 cm arasındadır. Üstü sert kıllarla örtülü olup çok dallıdır. Yapraklar parçalı, ince, ipliksi ve yumuşaktır. Beyaz çiçekler toplu olarak şemsiye görünümünde olup haziran ekim arası açar. Genelde 2.yıl çiçek açar ve tohumları oluşur. Havuç tohumları küçük, sarımtırak-kurşuni renkli ve hafif çengellidir. Tohumların soğuk presi ile sabit yağ elde edilir.

 

Havuç Tohumu Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Serbest radikallerin neden olduğu doku hasarını onarmaya yardımcı olan antioksidanlara sahiptir.

Cilt, saç, diş ve diş eti sağlığı için önemli role sahip olan karoten maddesini içerir.

Epidermal hücreler üzerinde biçimlendirici etkisi nedeniyle yaşlanma karşıtı olarak kullanılır.

Kuru ve olgun cildi gençleştirici etkisi vardır.

Güneş ışınlarından korunmak için doğal güneş koruması sağlar.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane havuç tohumu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.