DOĞAL/AROMATERAPİ YAĞLARINDA DOĞRU ÜRÜN NASIL ANLAŞILIR?

Bitkinin latince ismine bakılmalıdır. (Bitkinin her türü tıbbı tür değildir ve şifalı değildir.)

Üzerinde doğala özdeş yazan hiçbir yağ, doğal yağ değildir!

Ürün içeriğinde %100 saf ve doğal ibaresi olmalıdır. Uçucu yağların seyreltilerek kullanılması gerekir fakat bu seyreltme işlemini tüketici kendi ihtiyacı doğrultusunda, doğru bir sabit yağ içinde yapmalıdır. Seyreltilerek şişelenmiş, saf olmayan aromaterapi yağlarının, hangi yağlarla hangi oranda seyreltiğini anlayabilmek ciddi analizler gerektirir. Doğal/aromaterapi yağlar saf ve doğal olarak şişelenmelidir.

Doğal/aromaterapi yağlarını alırken, üretici firmadan almaya özen gösterilmelidir. Aromaterapi yağlarında bitkinin hammaddesi çok önemlidir. Örneğin her gül türü ıtrı gül değildir, ıtri olan gül türü Rose Damascena türüdür. Rose Damascena’dan elde edilen gül suyu ve gül yağı bedene ve ruha faydalıdır. Bu nedenle hammaddeyi bilmek önemlidir.

Uçucu yağların distilasyon (su buharı) ile üretilmiş olması gerekmektedir. (Lavanta, kekik, gül yağları vb.)

Sabit (taşıyıcı) yağların ise soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilmesi gerekir. (Çörekotu, kayısı çekirdeği, jojoba yağları vb.)

Sarı kantaron ve aynısefa yağlarının maserasyon (bitkisel yağ içinde, bitki çiçeklerinin bekletilmesi) yöntemi ile elde edildiğine dikkat edilmelidir.

Yanlış içerikli bir ürün kullanmak fayda yerine zarar verebilir ve çok hassas bir konudur, oldukça dikkatli olunması gerekir.