AROMATERAPİ YAĞLARI İLE KOLAJEN ARTIRAN GECE SERUMU

Kolajen nedir? 

Kolajen; vücutta deri, kemik, tendon, ligamentler başta olmak üzere pek çok organda bulunan bir yapısal proteindir. Vücutta en çok bulunan proteindir ve tüm vücut proteinlerinin üçte birini oluşturur. Bağ dokunun oldukça önemli bir bileşeni olan kolajen, dokuları yapıştırıcı gibi bir arada tutar. Vücutta çokça bulunan ve farklı dokularda çeşitli görevleri olan kolajen, vücut yapısının koruyan temel maddedir.

Kolajen tipleri nelerdir?

Vucütta farklı tipte pek çok kolajen bulunur. Hepsinin ortak görevi vücudun bağ dokusunu olsa da her birinin farklı görevleri de bulunur.

Tip 1 kolajen: Vücutta bulunan kolajenin %90'ı Tip 1 kolajendir. Sıkıca demetlenmiş iplikçik yapısında bulunur. Kemik, deri, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısının kurulmasında görevlidir. 

Tip 2 kolajen: Bu tipte kolajen fiberleri, Tip 1'e göre daha gevşek paketlenmiştir. Eklemlerde yer alan elastik kıkırdakta bulunur. 

Tip 3 kolajen: Kas, organ ve damar yapılarının temelinde yer alır.

Tip 4 kolajen: Cilt katmanlarında bulunur.

İlerleyen yaş ile birlikte kolajen üretimi ve üretilen kolajenin kalitesi düşer. Bu durum neticesinde cilt esnekliğini kaybeder, kırışıklıklar meydana gelir.

Kolajen Hasarına Neden olan Etkenler Nelerdir?

Fazla şeker ve rafine karbonhidrat tüketimi.

Güneş ışığına uzun süre maruz kalmak kolajen üretimini azaltabilir. Vücudun yeterli miktarda kolajen sentezleyebilmesi için güneş ışığına aşırı maruz kalınmaması gerekir.

Sigara içmek; kolajen sentezini azalttığı gibi yara iyileşmesini geciktirebilir ve kırışıklıklara neden olabilir.

 

Kolajen Neden Önemlidir?

Kolajen ciltte çok miktarda bulunur. Yaşlanmayla birlikte cildin iç tabakalarında kolajen kaybı meydana gelir, cilt elastikiyetini kaybeder ve hasar görmeye açık hale gelir. Elastikiyetini kaybeden ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlar. Cilt yavaş yavaş yaşlı bir görünüme bürünür. Kolajen takviyesi ile cilt esnekliği artar ve cildin nem dengesi düzelir. Cildin derin tabakalarındaki kolajen yoğunluğu artar. Tüm bu etkiler, kırışıklıkları önleyerek cildin genç görünmesini sağlar. Takviyeler, yaşlanma karşıtı etki gösterir. Bu özelliği ile özellikle yüz için sıklıkla kullanılan bir takviyedir. Kolajen serum formundaki takviyeler doğrudan yüz bölgesine uygulanarak cildin sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlanabilir. 

Gülhane Aromaterapi Yağları İle Kolajen Seviyenizi Doğal Olarak Artırın

Doğal yağların içinde bulunan pek çok bileşen cildin doğal yapısıyla benzerlik gösterir ve cildin yenilenmesi, onarılması, nemlenmesi için yardımcı olur. Gülhane’nin %100 saf ve doğal olarak üretmiş olduğu aromaterapi yağlarını ihtiyaçlarınız doğrultusunda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Aromaterapi Yağları ile Kolajen Serumu

Gülhane Jojoba Yağı: 20 ml ( 2 yemek kaşığı)

Gülhane Lavanta Yağı: 5 damla

Gülhane Gül Yağı: 3 damla

Kullanımı: Hazırlanan karışım, gece yatmadan önce temizlenmiş cilde 3-4 damlatıp yukarı dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulayabilirsiniz.