ÇÖREK OTU YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru çörek otu yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Çörek otu yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Nigella Sativa olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Nigella Sativa Seed Oil olması gerekir.

Çörek otu yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

Çörek Otu Nedir?

Çörek otu, düğün çiçeğigiller familyasından yaklaşık 14 türü kapsayan bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaklaşık olarak 20-30 cm yüksekliğe erişir ve yaz aylarında mavi, yeşil renkli çiçekler açar. Tohumlarından çoğalır. Kumlu gevşek toprakları sever, çiçeklenme dönemine kadar su ister daha sonra sulanmaz. Tohumları haşhaş bitkisinde olduğu gibi kozalak (Kapsül) içerisinde olgunlaşır. Çok yağlı olmayan tohumları vardır ve 2–3 mm boyunda 3 yüzeyli mat olmayan siyah renklidir. Bu tohumlardan, soğuk press yöntemi ile yağı çıkartılır.

 

Çörek Otu Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Bağışıklık sistemi için doğal bir destekleyicidir.

Hazımsızlığı giderir.

Karaciğeri destekleyicidir.

Cildin nem dengesini sağlar ve cildin gün içinde kurumasını önler.

Cildi yumuşatır, basit yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Cildinizin daha canlı görünmesini sağlar.

Saç bakımında etkilidir.

Erkek tipi saç dökülmesi, saçtaki kepek ve iritasyon sorunlarını yatıştırmaya destek olur.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane çörek otu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.