KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru kayısı çekirdeği yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Kayısı çekirdeği yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Prunus Armeniaca olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Prunus Armeniaca Kernel Oil olması gerekir.

Kayısı çekirdeği yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Kayısı Nedir?

Kayısı, coğrafik olarak dünyanın hemen hemen her yerine dağılmış olsa da daha çok Akdeniz'e yakın olan ülkelerde Avrupa, Orta Asya, Amerika ve Afrika kıtalarına yayılmış ve burada yetişme alanları bulmuştur. Dünya yaş kayısı üretiminde Türkiye birinci sıradadır. Kayısı 2-10 m yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz bir ağaçtır. Yapraklar uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarımsı-turuncu renkte eriksidir. Meyve çekirdeklerinin soğuk press yöntemi ile sabit yağ elde edilmektedir.

 

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Özellikle hassas ve kuru ciltler olmak üzere bütün cilt tipleri için uygundur.

E vitamini sayesinde cildin ultraviyole ışın hasarına karşı korunmasına yardımcı olur.

Göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesinde etkilidir.

Cilt elastikiyetini artırır.

Cilt metabolizmasını canlandırır ve nem dengesini sağlar.

Kaşınma ve irritasyon karşı etkilidir.

Kaş ve kirpik bakımında kullanılır.

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Dâhilen kullanımı önerilmez.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.