GÜL SUYU VE FAYDALARI

GÜL SUYU NASIL ELDE EDİLİR?

Her yıl Mayıs-Haziran aylarında açan güllerin güzel kokularını tüm sene boyunca kullanmak amacıyla insanların gül yapraklarını, su içinde kaynatarak gül suyunu keşfettikleri bilinmektedir. Zaman içinde distilasyon yönteminin icat edilmesiyle gül suyu en doğru biçimde elde edilmeye başlandı. Distilasyon su buharıyla damıtma yöntemi olarak ifade edilebilir. Başlarda sadece kokusu için kullanılan gül suyunun zamanla pek çok faydası olduğunun keşfedilmesiyle, gül suyu güzellik ve şifa kaynağı olarak farklı kullanım alanlarına da dâhil edildi.

Dünyada melez türler de dâhil olmak üzere yaklaşık 18.000 çeşit gül vardır. Ama içlerinde biri vardır ki şifa kaynağıdır. Ülkemizde Isparta gülü olarak bilinen Rose Damascena türü, asırlardır şifalı bitki listelerinin ilk satırlarında yer almaktadır. Rose Damascena ıtri gül türüdür ve içeriğindeki bileşenler sayesinde çeşitli sorunların iyileştirilmesinde yardımcı olur.

Gülhane gül suyu, Rose Damascena gül yapraklarından distilasyon yöntemi ile %100 saf ve doğal olarak elde edilir. Ne kadar çok gül yaprağı konulursa o kadar yüksek kalitede gül suyu elde edileceğini bilen Gülhane, bu bilgi, tecrübe ve kalite anlayışıyla özenle ürettiği gül suyunu katkısız şekilde tüketicisiyle buluşturur. Gül suyu tüm cilt tipleri için uygun, doğal bir toniktir.

DOĞAL GÜL SUYU NASIL ANLAŞILIR?

Doğru ürün için etiket bilgileri kısmında yalnızca Rose Damescena Water yazmalıdır. Ürün saf olmalıdır. Gerçek, doğal ve saf gül suyunun kendine has, keskin bir gül kokusu vardır, parfüme benzemez. Gerçek gül suyunun rengi şeffaftır, boya ve renklendirici olan ürünler farklı renklerde olur, renklendirilmiş ürünler, saf ve doğal değildir.

Gülhane gül suyu, Rose Damascena gül yapraklarından distilasyon yöntemi ile %100 saf ve doğal olarak elde edilir. Ne kadar çok gül yaprağı konulursa o kadar yüksek kalitede gül suyu elde edileceğini bilen Gülhane, bu bilgi, tecrübe ve kalite anlayışıyla özenle ürettiği gül suyunu katkısız şekilde tüketicisiyle buluşturur.

GÜL SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Cildin pH dengesini sağlamaya yardımcı olur. Cildin pH seviyesinin bozulması sivilce ve akneye sebep olur. Gül suyu kullanımı bu sorunların önüne geçmeye yardımcı olur.
  • Cilt renk tonunun eşitlenmesine fayda sağlar.
  • Ciltteki sebum oranını dengelemeye yardımcı olur.
  • Egzama, sedef gibi deri hastalıklarında gül suyu cildi yatıştırmak için kullanılabilir.
  • Bakteri kaynaklı sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Ciltteki yağı ve kiri temizlemeye fayda sağlar.
  • Cildi nemlendirir, cilde taze ve canlı bir görünüm kazandırır.
  • Düzenli kullanımda, gözaltlarındaki morluğu giderir, şişkinliği hafifletmeye yardımcı olur.
  • Hassas ciltler için de uygundur, kızarıklığı ve tahrişi gidermeye yardımcı olur.
  • Yüksek antioksidan içeriği ile cilt dokusunda oluşan serbest radikalleri etkisiz hale getirerek cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
  • Güneş kaynaklı, yanma hissini serinletir ve güneş yanığının hızlı iyileşmesine destek olur.
  • Gül suyu kokusu, zihni rahatlatır ve dinginleştirir.