AVOKADO YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru avokado yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Argan yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Persea Gratissima olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Persea Gratissima Oil olması gerekmektedir.

Avokado yağı, bitkinin meyve kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Avokado Nedir?

Avokado, anavatanı Orta Meksika olan ve çiçekli bitkiler sınıfından defnegiller familyasına ait bir ağaçtır. Timsah armudu da denen avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Tropik iklime sahip bölgeler yanında, subtropikal iklime, don olaylarının fazla olmaması kaydıyla Akdeniz iklimine sahip çeşitli bölgelerde de yetiştirilir. Bütün sıcak iklimlerde kültüre alınan bitkisi Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'dan İskenderun'a kadar olan kuşakta, ayrıca Rize gibi donun az olduğu Doğu Karadeniz Bölümü'ndeki illerde yetiştirilir. Yağı etli meyve kısmından elde edilir.

 

Avokado Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Cildi yumuşatma, nemlendirme ve cilt koruyucu özellikleriyle öne çıkmaktadır.

Ciltte hızla emilir ve yağlı bir his bırakmaz.

Cildi yenilemeye yardımcı olur ve cildin dış etkenlere karşı direncini arttırır.

İyi bir hücre koruyucu ve antioksidan olan E vitamini açısından çok zengindir.

Kuru ciltlerde, boyun ve göz çevresi gibi narin bölgelerde güvenle kullanılır.

Basit güneş yanığı ve kuru soğuğun etkilediği cildi onarmak, cildin kaybettiği elastikiyeti geri kazanmak için kullanılabilir.

Selülit görünümünün azaltılmasını sağlar.

Saç bakımında kullanılır.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Dâhilen kullanım önerilmez.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.