KENEVİR TOHUMU YAĞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkisel içerikli ürünlerde, doğru ürün bilgisine sahip olmak, kullanacağımız üründen fayda sağlayabilmenin temelidir. Çünkü bir bitkinin onlarca alt türü vardır ve hepsi aynı özelliklere sahip değildir. Bu nedenle doğru kenevir tohumu yağı; hangi türden, nasıl elde edilir, ürün içeriğinde neler olmalıdır gibi detaylara yazımızda yer vereceğiz. Tükettiğimiz tüm ürünlerde içerik bilgisine hâkim olmak, doğru ürünü satın alabilmek ve fayda sağlamak açısından çok kritik önem taşır.

Kenevir tohumu yağında aşağıdaki detaylara dikkat etmeliyiz!

Botanik İsmi: Cannabis Sativa olmalıdır.

İçerik Bilgisi: %100 Cannabis Sativa Seed Oil olması gerekir.

Kenevir tohumu yağı, bitkinin tohum kısmından soğuk press ile elde edilmelidir.

 

Kenevir Nedir?

Halk arasında kenevir veya kendir diye bilinir. Bitkinin anavatanı Orta Asya ve Hint alt kıtası olmasına rağmen günümüzde ılıman ve tropik bölgelerin çoğunda yetişir ve kültürü yapılır. Tek yıllık, çift çenekli ve otsu bir bitki cinsidir. Bitkiler 50 cm'den 3 m'ye kadar büyüyebilmektedir. Ülkemizde üretilen tohum yağları sabit yağdır ve keyif verici madde içeren yağ ile karıştırılmamalıdır.

 

Kenevir Tohumu Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

Kenevir tohumu yağı, bağırsaklardaki probiyotik bakterileri besler ve bağışıklık sistemini güçlendir.

Yaşlanmayı geciktirir ve erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.

Hava kirliliği gibi cilt yapısına zarar veren çevresel faktörlere karşı cildi dirençli kılar.

E vitamini bakımından zengindir.

Bu sayede kuru cildi nemlendirip yumuşatır ve saça canlılık, parlaklık kazandırır.

 

Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?

Gülhane kenevir tohumu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için;  uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.

Saç bakımı;  şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

 

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.